Løsning, hvis træseng knirker og knager

Der er vel nærmest ikke noget mere irriterende, end hvis ens seng knirker og knager ved den mindste berøring. Særligt, hvis der sover andre på samme værelse, der har en let søvn og som så vågner op, hvis sengen knirker og knager om natten bare fordi man vender sig fra den ene side om på den anden.

Denne seng knirker nok ikke så meget

Denne seng knirker nok ikke så meget. Copyright: melalouise.

Det skulle dog være muligt at få selv den værste knage-seng til at hold mund. Følgende tjekliste og ideer kan måske hjælpe:

1. Tag sengebunden / lamelbunden og læg den sammen med madrassen ned på gulvet. Læg dig ovenpå og bevæg dig. Er der noget der knirker eller knager?

Forklaring: Selv dyre sengebunde er ikke altid helt lige. Særligt hvis man seperat kan indstille hoved- eller foddelen sker det tit, at sengebunden ikke ligger helt præcist ned i sengerammen, hvorfor der kan opstå nogle knirkelyde.

Løsningen kan meget vel være, at du sætter nogle filtpuder på sengebunden.

2. Alle de steder, hvor træ støder mod træ undersøges. F.eks. der, hvor lamelbunden rører ved sengerammen, eller hvor selve sengens dele er skruet sammen. For at stoppe kniken og knagen kan man igen prøve med filt eller læder. Hvis der ikke er plads til det, kan man bruge silikospray til at mindske gnidningen og derved knirken. Det kan være en god idé at løsne alle skruer før denne procedure påbegyndes. Efter behandlingen strammes alle skruer igen.

3. Hvis sengen ikke står op ad en væg, kan det også være at sengebenene knirker nå de bevæges ganske let hen over gulvet. Særligt hvis det er et laminat, parket eller linoliumsgulv. Her kan du igen løse problemet ved at bruge filtsøm eller filtpuder.

Hvis du har brugt et andet tricks, er du velkommen til at smide en kommentar nedenfor!

2 Responses to “Løsning, hvis træseng knirker og knager”

  1. Hvilken sengeramme er det på billedet? den er super pæn og jeg vil gern e vide hvilken producent det er

    Mvh,

  2. Hej, jeg er også meget interesseret i at vide hvilken seng der er tale om på billedet ! 🙂

Leave a Reply