Top 10 grunde til at holde ferie i Tyskland

10. Tysk – sproget vi alle elsker at hade. Men også sproget, som bruges i over halvdelen af alle de handler vi foretager os med udlandet! Og det tysk, der bliver talt i Tyskland, er langt nemmere og pænere end det, din tysklærer stod og ikke kunne finde ud af oppe ved tavlen!

9. Bjerge, hav, floder, bakker, fladt land, skove, søer, øer – Tyskland har i naturens forstand alt hvad hjerte kan begære. Rheinen og Donau løber gennem landet, Schwarzwald er tæt og mørk, i Alperne og det tyske Mittelgebirge kan man vandre og stå på ski.

8. Gode restauranter til billige priser! Når man går på restaurant i Tyskland, behøver man ikke være bange for, at man skal spise vandbaseret havregrød resten af måneden: God og alsidig mad fås til fornuftige penge. Og så husk lige at give ca. 10 % af prisen i drikkepenge. Det er god stil – dog kun, hvis betjeningen og maden var god. (Tip: Også almindelige madvare er meget billige i Tyskland!)

7. Autobahn – Ikke nok med, at man kan komme hurtigt og nemt frem i det meste af republikken, og samtidig har mulighed for at holde pause på nogle ordentlige rastepladser, hvor der kan købes ordentlig mad til gode penge, ja, så har man på autobahn også mulighed for at få afløb for den indre Michael Schumacher – i hvert fald på de strækninger, hvor der ikke er fartbegrænsninger. (Tip: Og leje af bil i Tyskland er jo også ret billigt!)

6. Rent, ordentligt og billigt – Tyskerne siger ikke ”Ordnung muss sein” for ingenting, så hvem kan undre sig over at tingene altid fungerer i Tyskland. Der er pænt og ordentligt overalt, hvor man kommer frem, folk er flinke og venlige og så er madvare og andre daglige fornødenheder faktisk meget billigere i landet syd for Kruså end nordfor!!!

5. Vejret – er for det meste noget bedre end i Danmark. Der er ikke så megen vind, mere sol og højere temperaturer i længere tid om sommeren, og om vinteren bliver sneen ofte liggende i så lang tid, at det kan betale sig, at spænde skiene på fødderne.

4. Bundesliga i fodbold – I stedet for de hjemlige knoldsparkere, er der lige syd for grænsen mulighed for at se bold af international klasse. Her tumler sig spillere som Frank Ribery, Ze Roberto, Arjen Robben, Alexander Hleb, Miroslav Klose, Claudio Pizarro og Edin Dzeko.

3. Opel, Volkswagen, BMW, Mercedes og Audi – for alle, der har motorolie i stedet for blod i årene, er der mange gode grunde til at besøge Tyskland. I Stuttgart, Ingolstadt og München har man endda mulighed for at se Mercedes, Audi og BMW produktionshaller og museer. Disse besøg kunne evtl. Kombineres med et besøg på Hockenheim!!!

2. Kæmpe udvalg i øl. Tyskland er traditionelt set ølbryggekunstens land Nummer Eins. I Tyskland findes der over 1200 bryggerier, og mange af dem er helt små bryggerier, der kan bruge ekstra tid og energi på at fremelske lige den øl, de gerne vil tilbyde. Glemte vi at sige OKTOBERFEST.

1. Berlin – her kan du opleve 200 års europæisk historie og politik, samtidig med at du får caféer, klubber, museer, arkitektur og koncerter i stort udvalg. Denne multi-etniske by er et MUST, hvis turen går til Tyskland. Og så er det for øvrigt super billigt og nemt at flyve til Berlin. (Og så er der jo også Køln, Hamborg, Dresden, München, Frankfurt, Heidelberg, Weimar, Bayreuth, Nürnberg og alle de andre kulturelle perler i Tyskland.)

2 Responses to “Top 10 grunde til at holde ferie i Tyskland”

  1. Jeg har flere gange været på kør selv til ferie Tyksland sammen med min mand og kan kun anbefale det – det er billigt og god service på hotellerne – fandt her i foråret et tilbud her Tyskland men der er mange rejsebureauer, der har mange gode tilbud.

    VH
    Emma

  2. Tyskland og Berlin er lidt oversete rent rejsemæssigt. Men en biltur sydpå vækker minder og er super smukt.

    Storbyferie i Berlin byder på noget for alle – også familien.

    Emmas link ovenfor er lidt gammelt. Prøv her for storbyferie: http://www.spies.dk/storbyferie-i-berlin

Leave a Reply