Synkronisering af filer mellem to computere

Der kan være mange grunde til, at man gerne vil synkronisere filerne på to eller flere computere. Og selv om det lyder kompliceret, så findes der en meget nem løsning, der både giver dig synkronisering af dine file mellem to eller flere computere og som også giver dig mulighed for at lave en online backup af dine filer.

Synkronisering af dine filer mellem to computere kan du opnå ved at hente programmet Dropbox på siden www.dropbox.com. Gem installationsfilen på f.eks. dit skrivebord og når filen er downloadet, doppelklikker du på den og følger anvisningerne. Du har undervejs i processen mulighed for at fastlægge, hvor dropbox skal lægge sig på din computer (hvis du ikke forstå, hvad det vil sige nu, så læs videre, før du installerer dropbox på din computer).

Efter at dropbox er blevet installeret og du har fået oprettet en konto, vil du i dit Explorer vindue (genvejstast: “Windows taste + E” – læs mere om genvejstaster her) finde en mappe, der hedder dropbox. I denne mappe finder du i første omgang to andre mapper: Photos og Public. Alt, hvad du putter i disse mappe, har andre mulighed for at få adgang til, så overvej om de filer du putter ind i dem er nogle, du vil dele med andre.

Dropbox integrerer sig som en mappe i dit filsystem

Dropbox integrerer sig som en mappe i dit filsystem

Hvis du nu opretter en ny mappe (jeg har f.eks. oprette en mappe, der hedder vatu.dk) kan du dele denne mappe med andre, du indbyder til deling af denne mappe. Delingen af mappen opnås ved at gå til www.getdropbox.com og så logge ind. Herefter klikker du på “Share”:

Det er nemt og hurtigt at dele en mappe med andre dropbox-brugere. Så snart der sker en ændring et sted, synkroniserer dropbox mappen på den anden computer.

Det er nemt og hurtigt at dele en mappe med andre dropbox-brugere. Så snart der sker en ændring et sted, synkroniserer dropbox mappen på den anden computer.

Du har nu mulighed for at invitere andre personer, til at dele mappen “vatu.dk” – eller hvad den nu måtte hedde – med dig.

Det geniale ved dropbox er, at så snart du lægger en fil (et billede, et word-dokument eller hvad det end måtte være) ned i mappen “vatu.dk”, eller hvad den nu hedder hos dig, så synkroniseres denne fil, så den står til rådighed på alle de computere, der deles om mappen “vatu.dk”.

Et lille tip: Hvis du bare vil synkronisere nogle file mellem to computere du selv ejer, så behøver du ikke at oprette to kontoer på www.getdropbox.com. Du kan bare installere dropbox på begge maskiner og så tilknytte den samme konto til dem. Så har du nøjagtigt de samme synkroniserede filer på begge computere. Så snart du ændre noget på den ene computer, så synkronisere dropbox filen, så ændringerne også findes på den anden computer.

Skulle du komme til at slette en fil, der ikke burde have været slettet, så kan du igen bare logge ind på dropbox website og gendanne filen, hvor du kan gå 30 tilbage i dine versioner, hvis du har en gratis dropbox-konto. Ellers kan du gå ubegrænset langt tilbage.. Til enhver konto følger der 2Gb gratis plads med. Hvem der måtte have brug for mere, kan købe sig til det.

4 Responses to “Synkronisering af filer mellem to computere”

  1. Ja, Dropbox er fin, men begrænsningen på 2 GB gør den mindre anvendelig til synkronisering af billeder og video – Jeg har brug for flere hundrede GB til den opgave – hvad gør man så ???

  2. Tja, enten køber du den plads du har brug for, eller også kunne du kigge lidt på Crashplan. Der bruger du den frie plads på en vens eller familiemedlems computer…

  3. Blogs you should be reading…

    […]below are some references to online sites which I link to for the fact we think they’re worthy of browsing[…]…

  4. Hey Jason, Just wanted to say that your voeids are one of the best out there. I bought both your voeids and I must say your boxing skills are so crisp and tight, and your instructions are clear, informative, and inspiring. Being a short fighter (around 5.6 ) your style fits me perfectly. So thank you so much. I’m glad that I found your voeids on YouTube. Keep up the good work bro!Cheers

Leave a Reply