Nem regøring af fastbrændt mad i gryde

Der er nok sådan ca. ikke rigtigt noget, der er værre end en gryde med fastbrændt mad i. Det skulle da lige være en NY gryde med fastbrændt mad… ;-) Men hvad gør man, hvis risengrød, mælk eller anden mad er brændt fast i gryden eller panden? Det behøver ikke at være hverken særligt svært, dyrt eller at skulle koste særligt meget knofedt.

Du behøver egentlig blot at gøre følgende:

  1. Tag en tab opvaskemiddel og skær ca. en tredjedel af den.
  2. Kom den ned i gryden.
  3. Tilføj lige dele eddike og vand, så det fastbrændte mad er bliver dækket.
  4. Dej op for kogepladen og lad “suppen” koge.
  5. Evt. kan man skruppe lidt med en opvaskebørste.

Hvis maden er særdeles fastbrændt, kan man også lade opløsningen stå natten over.

God fornøjelse med den nye, gamle gryde!

Leave a Reply