Android app’s – opskrifter, kogebog og madlavning

Efterhånden som Android styresystemet indtager flere og flere smartphones og tablet computere, kommer der også flere og flere apps, der giver en mange små håndsrækninger i hverdagen. Et af de steder, hvor det er særligt nemt at drage fordel af de mange apps er i mine øjne i køkkenet: For hvordan var det nu lige at opskriften på pandekager var? Eller hvor lang tid skulle den sovs simre, vi prøvede den anden dag?

Billede fra app'en Maduniverset.dk

Maduniverset.dk

Nedenfor henviser jeg til en række forskellige app’s, der til dels gør det ud for en god kogebog med alle de opskrifter, man kan finde i dem. For mit vedkommende er det ret idealt til madlavningen!

Maduniverset.dk er en app, der stiller opskrifter til rådighed, som brugerne af Maduniverset har fundet på eller har prøvet. Ud over ugens top 20 liste kan man søge i over 10000 opskrifter.  Desværre kunne jeg ikke få app’en til at virke på min Samsung Galaxy 3. Derfor ved jeg heller ikke, om opskrifterne virkelig kan bruges til god madlavning…!

Madopskrifter.nu er en app, der koster 15,- kr. og som giver adgang til ca. 1400 opskrifter. Hovedparten af opskrifterne er beregnet til aftensmad, d.v.s. varme måltider. App’en giver også adgang til mange fiskeretter.

Arla Karolines Køkken - App til Android med opskrifter til madlavning

Arla Karolines Køkken

App’en Kitchen Friends (DK) bliver stillet til rådighed af madproducenten Knorr og som giver adgang til mere end 300 opskrifter. Opskrifterne er inddelt i fire grupper – pasta/spaghetti, sovser/saucer, barbeque/grill og supper. God hjælp for man af scanner-funktionen: Hvis man scanner et knorr-produkt, kommer app’en med et forslag til en opskrift, hvor dette produkt indgår.

 

Arla Karolines Køkken® hører til de mere avancerede danske madlavnings- og kogebogs-applikationer. Ud over de 4000 opskrifter, giver app’en dig også direkt adgang til et minutur, mulighed for at dele med dine venner på Facebook, bedømme opskrifterne og at lave indkøbslister ud fra dine opskrifter. I forhold til de fleste andre danske applikationer med opskrifter til madlavning får Arla en ret høj og god bedømmelse.

 

App til aftensmad. Fra FDB

FDB / Aftensmad - en god app til at erstatte kogebogen

FDB / Aftensmad er endnu en app, der ligesom Arlas fås til både Android og iPhone. App’en har over 3000 opskrifter og er både nem og hurtig at bruge. Anvisningerne i opskrifterne er nemme at følge. Hvis man ikke lige ved, hvad man skal lave med nogle ingredienser man allerede har, så kan man søge efter opskrifter, der passer til dem. Igen handler det primært om opskrifter til aftensmad, men det er selvfølgelig også hovedmåltidet til Danmark.

Af andre applikationer, der kan bruges i stedet for en kogebog kan jeg nævne:

Fra torsk til haj af Royal Greenland, der giver dig en række fiskeopskrifter.

På engelsk findes der også en række app’s med gode opskrifter og tips til madlavningen:

Epicurious Recipe App

eller  170,000+ Recipes BigOven

Så der er nok af muligheder for at få sat lidt ekstra krydderi på madlavning. Vatu.dk siger god fornøjelse og velbekomme!

Hvis du kender andre gode madlavnings- og opskrift-applikationer, så med en henvisning nedenfor!

One Response to “Android app’s – opskrifter, kogebog og madlavning”

  1. The place might be no value, inspite of the actual fact who’s perhaps
    will consult you to obtain a CD. It is also extremely preferred as
    it don’t offer any loss to form of loss towards the individuals playing these games.
    Even the DSi XL has identical (albeit larger) screens for
    the two the upper and decrease elements from the console.

Leave a Reply