Lær arabisk i Libanon

Der er fremtid i at lære arabisk! Lad os lige slå det fast med det samme. Arabisk er alle muslimers bedesprog og tales af hundrede millioner af mennesker fra Marokko til Irak, fra Syrien til Yemen.

Men arabisk er ikke lig arabisk. Den dialekt de taler i Marokko har meget lidt med det arabiske at gøre, de taler i Ægypten eller i Katar.

Så før man begynder med at lære arabisk, skal man først gøre op med sig selv, hvad man egentlig gerne vil opnå med den undervisning man tager! Hvis man gerne vil lære at læse og forstå aviser og nyhedsudsendelser i radio eller TV, ja så er det moderne standard arabisk (MSA) man skal give sig i kast med. Har man interesse i at lære at lære Koranen, så skal man have fat i det klassiske arabisk. Og hvis man helst vil i gang med at tale med folk på gaden, i bussen eller på restauranten, så bliver man nød til at lære den dialekt, der tales i det pågældende land.

Hvor store forskellene er mellem moderne standard arabisk og den arabiske dialekt, der bliver talt i et land i Mellemøsten kan man ikke sige noget generelt om. Det variere meget fra region til region. Dog kan man med en vis ret sige, at dialekterne i Libanon, Syrien, Jordan og Palæstina, alle ligger ret tæt på moderne standard arabisk (selv om der stadigvæk er store forskelle mellem det talte og det skrevne sprog, også på disse kanter).

Min anbefaling i dag skal gå på, at man i hvert fald ret hurtigt også går i gang med at lære en arabisk dialekt, således at man kan tale med nogle arabere! For det giver et stort kick til ens motivation for at lære et sprog, hvis man efter ikke al for lang tid kan komme i gang med at snakke helt konkret med nogle mennesker. Og netop det, er det svære ved MSA: Det er ikke ret mange arabere, der virkelig har det godt med at tale MSA, for det er lidt som at være sønderjyde og så skulle til at tale dansk som en TV-Avis oplæser…

Nå, men hvis du nu skulle få lyst til at lære den libanesiske dialekt af det arabiske sprog, vil jeg lige komme med en varm anbefaling af følgende skole:

Akademy for languages and practical skills – kort: ALPS.

Hos ALPS kan du lære det libanesiske arabisk

Hos ALPS kan du lære det libanesiske arabisk

ALPS er en afdeling af “The Arab Baptist Theological Seminary” og tilbyder alt fra enkelmandsundervisning til 15 US-Dollar pr. time ned til gruppeundervisning til 6,5 US-Dollar pr. time, hvis man er en gruppe på fem eller flere. ALPS stærkeste side er ud over det undervisningsmateriale, som det selv har udviklet og som også lære en det arabiske alfabet, frem for alt deres fleksibilitet. Også selv om man kun kommer forbi i to uger, kan de som regel finde ud af at tilbyde en noget til en fornuftig pris! Ydermere ligger deres undervisningslokaler i downtown Beirut, mindre en fem minuters gang fra American University of Beirut eller indkøbsgaden Hamra.

Så, hvis Du skal til Libanon, hedder min anbefaling ALPS, hvis du vil lære arabisk!

One Response to “Lær arabisk i Libanon”

  1. Gerne lære MSA i Libanon på 4 måneder.

Leave a Reply