Bag om konflikterne i Mellemøsten

Der er vel særligt een bog, som har hjulpet mig utroligt meget med at forstå den historiske baggrund for alle nutidens konflikter i Mellemøsten. Og et er sikkert, hvis man ikke sætter sig ind i Mellemøstens fortid, i den historiske udvikling og de forskellige magter, lande, partier og interesser, der agerede dernede særligt i løbet af det tyvende århundrede, så har man ingen chance for at forstå nutidens konflikter i Mellemøsten.

Nå, men den bog jeg taler om, er David Fromkins “A peace to end all peace”. Man skal godt nok være lidt af en bogorm, for at få læst bogen, for der er  over 600 sider, man skal gnave sig igennem. Til gengæld er det alle kræfterne værd!

I denne anmeldelse vil jeg ikke begynde på et resumé af bogen, men blot konstatere, at den er ganske velskrevet og letlæselig af en videnskabelig bog at være. Alle vigtige begivenheder bliver belyst ikke bare gennem tørre historiske facts, men gennem de forskellige politikeres tilgang hertil. Derved bliver bogen på trods af dens svære emne trukket ned på et mere menneskeligt og konkret niveau.

Hvis du har læst en bog om Mellemøsten, der er et must, så smid en anbefaling i kommentarene!

Leave a Reply