Få en hurtigere computer: Brug genvejstaster

For at få mere ud af din computer, er der tit ingen grund til hverken at investere i nyere udstyr eller bedre software. Genvejen til at få dit arbejde klaret hurtigere er heller ikke altid at installere mere RAM eller skifte CPU’en ud med den sidste nye model.

Tit og mange gange kan grunden til at din computer ikke arbejder hurtigere findes et helt andet sted: Foran skærmen! Der er nemlig masser af tid at spare for stort set alle computer brugere. Og her snakker vi ikke om, at du skal ud og deltage i et  dyrt eller fancy computer-kursus eller købe nogle murstenstunge computerbøger. Alt, hvad du har brug for, kan ofte sammenfattes på et par stykker papir med et par lister over genvejstaster!!! Eller shortcuts, som de kaldes på nydansk.

Ved du f.eks. hvordan du under Windows Xp kan åbne et nyt Explorer vindue?

Ganske simpelt ved at trykke på Windows-tasten (0g holde den trykket) + e, altså “Windows-taste + e”

Ved først at trykke og holde Windows-tasten og så samtidig trykke kort på bogstavet 'E' åbner man et nyt Explorer vindue.

Ved først at trykke og holde Windows-tasten og så samtidig trykke kort på bogstavet 'E' åbner man et nyt Explorer vindue.

Prøv også “Windows-taste + d” – Nu skulle du kunne se dit skrivebord! d er en forkortelse for det engelske ord desktop, der jo som bekendt betyder skrivebord.

Og her finder du den officielle liste: Microsoft Xp genvejstaster.

Tag dig tid til at indøve de genvejstaster, du mener at kunne bruge mest i din hverdag. Der er masser af tid at spare!

Her er nogle henvisninger til andre styre systemer:

Microsoft Vista shortcuts

Mac OS X official shortcuts

Hvad er din foretrukne genvejstaste? Kom med en anbefaling i en kommentar nedenfor!

Leave a Reply