Fjern pletter af rødvin

Der er vel nærmest ikke noget, der sker nemmere, end at et glas med rødvin vælter efterhånden som en hyggelig aften skrider frem, og forårsager en masse pletter af rødvin på duen, tøjet eller gulvtæppet. Og hvordan fjerner må så lige en rødvine plet på nemmeste måde? Er det nødvendigt at købe noget dyrt pletfjerning?

Det gamle husmorråd viser sig også her at være det bedste og nemmeste til at fjerne pletter af rødvin fra tøj, due, gulvtæpper eller en sofa: Lige så snart der erkommet nogle pletter af rødvin på tøjet eller en stof sofa henter man ganske simpelt en pakke normalt salt, natriumklorid, altså det salt man bruger hver dag til madlavningen.

Ganske almindeligt salt til madlavning er fremragende til at fjerne pletter af rødvin

Ganske almindeligt salt til madlavning er fremragende til at fjerne pletter af rødvin

Saltet hældes nu i et tykt lag ud over de pletter af rødvin, der måtte være på tøjet, duen, sofaen eller gulvtæppet. Derefter venter man i mindst otte timer, for derpå at smide stykket med pletten af rødvin i vaskemaskinen. Hvis det drejer sig om gulvtæppet, kan man bare tage støvsugeren og støvsuge saltet væk, og hvis det er nødvendigt, vaske efter med lidt sæbevand.

Tip 1: Har du en flaske vin men ingen optrækker? Her ser du, hvordan du kan åbne vinflasken uden optrækker

Tip 2: Trænger lædersofaen til lidt pleje? Læs mere her


One Response to “Fjern pletter af rødvin”

  1. I really love your site.. Pleasant colors & theme. Did you create this website yourself?
    Please reply back as I’m hoping to create my own blog and want to learn where you got this from or what the theme is named.
    Thanks!

    Take a look at my weblog – chiropracticien Sherbrooke

Leave a Reply