Fjern blodpletter fra tøj eller møbler

Er der noget mere ærgerligt, end at få en blodplet på tøj eller møbler? Ikke bare at det ser grimt ud, der virker også rigtigt uhygienisk…

Men heldigvis kan man nemt fjerne blodpletter fra både tøj og møbler!

Friske blodpletter er nemme at få ud af tøjet igen med frisk, koldt vand eller endnu bedre med saltvand. Så først vaskes pletten ud , så opblødes tøjet og til sidst i vaskemaskinen.

Men hvad nu hvis blodet er størknet og rigtigt godt tørret ind i tøjet? Sådanne blodpletter kan man også opbløde med saltvand. Derefter vaskes tøjet grundigt med sæbe eller vaskemiddel.

Denne metode er særligt godt egnet til tektiler af uld: For at få en blodplet ud af uldtøj kan man nænsomt smøre lidt fugtigt stivelse på. Derefter skal stivelsen tørre. Når den er helt indtørret børstes den forsigtigt af tøjet igen.

Blodpletter på silke, tapet eller slips

Både silke, tapet og et slips er tit så følsomme, at man ikke bare kan vaske dem i saltvand. Derfor bruges der husholdningssprit, altså alkohol til at fjerne blodpletter på silke, tapet eller slips. Med en tot vat kan man nemt blødgøre pletten, som derefter lidt efter lidt kan gnides og vaskes ud.

Blodpletter på møbler

Blodpletter på møbler kan man også rengjort ved hjælp af stivelse eller endnu bedre ved at bruge kartoffelmel som rengøringsmiddel. Bland stivelsen med lidt vand og smør det på blodpletten. Derefter fjernes blodpletten ved at børste stivelsen væk, når den er tør. Derved sparer man en dyr regøring!

Disse gode råd finder man her: Blutfleck entfernen »

Leave a Reply