Caroline Wozniacki mod Dinara Safina

Dinara Safina lå længe nr. 1 på kvindernes verdensrangliste i 2009. Og året begyndte da også rigtigt godt for Safina. Hun var således i finalen ved Austrailian Open, hvor hun nærmest fik en lektion af Serena Williams i en kamp, der endte 0-6, 3-6. Caroline Wozniacki tabte ved denne turnering til Jelena Dokic.

Dinara Safina ved en turnering i Tokio 2009

Dinara Safina ved en turnering i Tokio 2009 © Arcimboldo

Dinara Safina, der er lillesøster til tennisspilleren, Marat Safin – tidligere verdensetter hos mændene -, lod sig dog ikke kue af det resultat og fulgte i foråret op med nogle gode resultater. Ved WTA Tour Porsche Tennis Grand Prix tabte hun finalen til Svetlana Kuznetsova (4-6, 3-6), men vandt derefter både WTA Internazionali BNL d’Italia (6-3, 6-2 over Kuznetsova) og WTA Mutua Madrilena Madrid Open, hvor hun i finalen for første og eneste gang i 2009 stod over for Caroline Wozniacki. Resultatet faldt dog med 6-2, 6-4 klart ud til Safina Dinaras fordel og som mange sikkert husker fik Wozniacki efterfølgende ikke noget særligt godt resultat i det efterfølgende French Open, hvor hun tabte i tredje runde mod Sorana-Mihaela Cirstea med 6-7(3-7), 5-7.

Efter de tre turneringer fortsatte Dinara Safina til French Open, hvor hun på sin vej mod finalen slog både Victoria Azarenka (1-6, 6-4, 6-2 i kvartfinalen) og Dominika Cibulkova (6-3, 6-3 i semifinalen). Hendes modstander på vej mod den endelige triumpf i Paris var igen Kuznetsova, som hun havde mødt i to af de tre foregående turneringer i finalen. Denne gang trak Safinas russiske landskvinde dog igen det længste strå, da hun vandt med 4-6, 2-6.

Ved Wimbledon blev det til et semifinalenederlag til Venus Williams med 1-6, 0-6. Ved den sidste Grand Slam turnering i 2009 faldt Safina allerede i tredje runde, hvor hun tabte til Petra Kvitova med 4-6, 6-2, 6-7 (5-7). Sæsonens afslutning i Doha måtte hun opgive at fuldføre allerede i første kamp mod Jelena Jankovic ved stillingen 1-1. Selv om hun spillede en del færre kampe end Caroline Wozniacki (67 sejre og 24 nederlag) synes de 55 sejre og 16 nederlag som Dinara Safina tegnede sig for i 2009 dog at have sat sine tydelige spor på hendes fysiske formåen. Ved de seks af de sidste syv turneringer Safina deltog i, lykkedes det hende kun én gang at vinde mere end to kampe i streg.

Hvem vinder første opgør mellem Caroline Wozniacki og Dinara Safina i 2010? Har Wozniacki bedre muligheder for at vinde, hvis turnering ikke er så stor som en Grand Slam? Eller er det i virkeligheden vores danske darling, der har de bedste nerver? Kom med dit bud i en kommentar nedenfor!

Leave a Reply