Udbytteskat: Tilbagebetaling fra Schweiz

Fik du læst vores forklaring om, hvordan man får tilbagebetalt 6,1% af den tyske udbytteskat, som man ifølge den dansk-tyske dobbeltbeskatningsoverenskomst har ret til?

Hvis man har fået udbytte udloddet i Schweiz er det også ret nemt få den udbytteskat tilbagebetalt, som de ikke har ret til i Schweiz!

I dette tilfælde skal man ganske enkelt rette henvendelse til Schweiz ambassade i Danmark og bede dem og at tilsende een de nødvendige blanketter. Når de er udfyldt, sender man dem tilbage til ambassaden, som sender dem videre til de pågældende myndigheder i Schweiz. Derefter må man væbne sig lidt med tålmodighed, men efter nogen tid, skulle man have grund til at glæder sig endnu mere over sine aktier i Sveits.

Blanketten kan man rekvirerer på ambassaden. Efter udfyldelse skal den sammen med dokumentation for det modtagne udbytte og den heri indeholdte udbytteskat (f.eks. udbytteattest eller udbyttebrev) sendes til SKAT. SKAT skal bekræfte, at man er skattepligtig til Danmark på udbyttetidspunktet. I modsætning til Tyskland accepterer Schweiz ikke, at man selv får adgang til de af SKAT attesterede dokumenter, og man skal derfor ved fremsendelsen til SKAT anmode om, at SKAT sende det hele direkte til Schweiz’ skattemyndighed i Bern.
Efter nogen tid, skulle der gerne være gevinst!

Leave a Reply